Aldrig en trist minut

Hovs Hallar och Bjärehalvön erbjuder fantastiska möjligheter för dig som vill vara aktiv. Tack vare de korta avståendet kan du hinna med flera olika aktiviteter samma dag; en golfrunda efter frukost, en cykelutflykt med familjen och picknickkorg (som vi gärna förser er med) och avsluta med kajakpaddling i soledgången. Avrunda med något uppfriskande i vår badtunna. För dig som hellre håller dig inomhus finns det många gym att välja på, med spinning, styrketräning, kettleball och allt vad det nu heter.Vill du uppleva något alldeles speciellt, samarbetar vi med Stora Blå. Klicka här för vad de kan ställa till med.

Albatross, birdie och eagle. På Bjäre finns det mer än alkor.

Få regioner har samma golftraditioner och Bjärehalvön är av många ansett som Sveriges ”golfmekka”. Inom nära avstånd till Hovs Hallar ryms ett 10-tal golfbanor, t ex Av dessa kan nämnas Båstads Golfklubb vars båda banor är rankade bland Sveriges 50 bästa golfbanor. Vill du veta mer om Bjäres alla golfbanor, klicka här.

Lev för springet

Enklaste sättet är att snöra på dig löparskorna och springa ut genom dörren. Enda svårigheten är att välja påt vilket håll och hur långt du vill eller orkar springa. Upp på Knösen och tillbaka över Hallavara, Skåenleden till Torekov och tillbaka, Hovs Hallar – Kattvik – Båstad – Boarp – Norrviken – Kattvik och den sega uppförsbacken till Haga. En riktig utmaning som får sin belöning på toppen där du kan blicka ut över både Kattegatt och Laholmsbukten.

 

 

 

Backe upp och backe ner

Uppför, utför, landsväg, kostigar, Skåneleden, gamla namvallar. Tävling, träning, motion eller familjeutflykt. Alldeles utanför dörren på Hovs Hallar börjar otaliga cykelturer runt Bjäre. Alla i vacker natur och många med havet som horisont. Har du ingen egen cykel hjälper vi dig att hyra. 

 

 

 

För både små och större

Ibland behöver äventyren inte vara så storslagna för att vara spännande. Fånga krabbor vid bryggan i Kattvik, åka vattenrutschkana med pappa i Malen, klappa getter och minsgrisar på Lögnäs eller bara titta på alpackorna vid Troendtorp. Äventyret väntar runt hörnet.

Prova ett nytt racket

På senare år har padel blivit ett populärta alternativ till tennis. Nya banor “skjuter upp som svampar i marken”, både inom- och utomhus. Det sägs att det går mycket enklare att lära sig spela padel än tennis, åtminstone går det snabbare att för första gången träffa bollen.

 

Game, set och smash

Golf och tennis får slåss om vilken som är den främsta sporten på Bjäre – vi tycker att det finns plats för båda, även om tennisen har dragit fler världsspelare och större uppmärksamhet;  från Arthur Ashe till Serena Williams. Björn Borg, Anders Järryd, Mats Wilander och alla sndra svenska hjältar som vunnit här behöver vi väl knappast påminna om.

Tölta i såväl snö som sol

Tack vare klimatet har Bjärehalvön begåvats med kanske Sveriges tätaste ansamling av hästgårdare, från ponnyhäster från Island till ädla araber på internationell toppnivår.  Vill du själv ta en tur på sadeln – prata med oss så hjälper vi dig att boka. Här kan du rida året runt, både inom- och utomhus.

 

Naturens dramaturgi

Även om vi kan ståta med att vara en av Sveriges mest solsäkra platser ken det ju hända att vädret blir lite mer dramatiskt. Eller kanske snarare – mycket mer dramatiskt där vind och hav bjuder på ett spektakulärt skådespel lika magnifikt som en strålande sommardag. För att förbereda dig för båda kan du se dagsaktuellt väder och prognoser här.

 

 

 

Ge bort en bit av Hovs Hallar

Presentkort är enkla att ge och trevliga att få. I synnerhet på ett par sköna på Bjäre. Beställ ditt presentkort till Hotell & Restaurang Hovs Hallar. Ditt presentkort skickas, enligt dina önskemål,  via e-post eller som ett vackert gåvobevis i kuvert. Du väljer leveransadress i kassan. Klicka här för att beställa presentkort.

Mer äventyr på Bjäre

Vill du veta mer om fler äventyrs- och motionsmöjligheter på Bjärehalvön, till exempel om sommarrodel i Kungsbyggets Äventyspark eller minigolf i Torekov , klicka här.

Prenumerera på Hovs Hallars lunchmeny!

Gå med i vår lunchklubb. Få dagens meny i din e-post.

Välkommen till lunchen på Hovs Hallar!

Boka bord.

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!