En unik miljö att förvalta

Vi har sedan många år haft som vision att vara ett miljövänligt alternativ för våra hotellgäster. Vi ligger i ett naturreservatsområde därför det känns helt naturligt. Arbetet för att skapa ISO-system har påbörjat i 2011. Det har varit startskottet för ett arbete där hotellen får se över hela sin verksamhet utifrån ett miljöperspektiv. Vi blev certifierade inom ISO 9001 kvalitet och ISO 14001 miljö i april 2012. I dagsläget är vi på mycket god väg att nå våra mål, men vårt arbete är inte slut. För att bli ISO- certifierad innebär att man ska ständigt förbättra sig.

ISO-ceritifiering självklart

ISO är ett exempel på en standard som finns både nationellt som internationellt, och som enbart kan bestämmas och godkännas av ett så kallat standardiseringsorgan. ISO 14001 är baserad på en kontinuerlig förbättringscykel där organisationer uppmuntras att ständigt förbättra sina miljöledningsrutiner. Att bli ISO-certifierat innebär för hotellens att de ska uppnå vissa mål t.ex. gränsvärden i form av energiförbrukning, vattenförbrukning, användning av kemiska produkter och avfallssortering.

Miljöarbetets hörnstenar

 • Energi – Engagerad personal som agerar miljövänligt.
 • Vatten – Engagerad personal som tänker miljövänligt och informerar gäster.
 • Avfall – Sortering av matavfall, plast, metall, papper, glas i det dagliga arbetet.
 • Kemikalier – Så lite kemikalier till städning, diskning och tvätt som det är praktiskt möjligt.
 • Regionala livsmedel så långt det är möjligt, miljömärkta produkter

Viktiga milstolpar

 • Vi har minimerat mängden av engångsförpackningar t.ex. tvål på rum, smör, marmelad till frukosten.
 • Vi strävar efter att minska mängden av osorterade avfall per gästnatt genom att sortera matavfall, metall, kontorspapper, plast mm.
 • Vi strävar efter att minska användning av kemikalier och ta bort kemikalier som man behöver inte använda t.ex. för fönster och speglar vatten och diskmedel istället för fönsterputsmedel.
 • Vi har ingått i Nearly Zero Energy Hotels projekt och var bland 5 utvalda hotell. Energikartläggning av verksamheten av ÅF.
 • 16,6 % är ekologiska råvaruinköp och ca 20 % närproducerad av de totala inköpen som sker på hotellet.
 • MSC märkt fisk är 62% av de totala inköpen som sker på hotellet
 • Ekologiska och närproducerade råvaror 36,8 %
 • Minskning av mängden osorterat avfall 16,6 % (ton/år) om man jämför med senaste åren

 

Hänt se'n sist

Här på Hovs Hallar är det alltid något på gång. Vi bygger om och vi bygger nytt. Vi möblerar om i såväl restaurang och rum. Liksom i våra menyer. Dessutom har vi många olika evenemang – en del året runt, andra bara vid särskilda högtider. Klicka här för att se alla våra evenemang och nyheter.

Guidade utflykter på Bjärehalvön

Bjärehalvön i nordvästra Skåne har allt. Mötet mellan havet och Hallandsås skänker ständiga skönhetsupplevelser. Mat och kultur skapar njutningar av annat slag. Här finner du allt från ett mångtusenårigt landskap, det magiska Hovs Hallar – inspelningsplats för Ingemar Bergmans film “Det sjunde inseglet.” – till den hemliga platsen där John F Kennedy träffade sin svenska flickvän. Läs mer om alla utflykter på Bjäre.

Prenumerera på Hovs Hallars lunchmeny!

Gå med i vår lunchklubb. Få dagens meny i din e-post.

Välkommen till lunchen på Hovs Hallar!

Boka bord.

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!