Kungligt utflyktsmål sedan 1915

Frisk stärkande havsluft, raska promenader och en utsikt för själen. Året var 1915 och såväl Båstads sommarsocietet som naturälskare från när och fjärran tog sig ut till det lilla caféet vid Hovs Hallar, med häst och vagn, cykel, eller, för de riktigt bemedlade, i cabriolet med chaufför. Kanske skymtade även kungens farfars far, Gustav V Adolf, förbi i solen.

Ett litet café där Bjäre tar slut

Allting började i nådens år 1915. Samtidigt som första världskriget gick in på sitt andra år startade Anna Andersson från Segeltorp en anspråkslös kiosk- och caféverksamhet till alla sommargästers fromma.

Diskreta bad vid Hovs Hallar

Ungefär samtidigt som caféet invigdes, byggdes en badhytt nere vid stranden så att dåtidens förnäma damer kunde svalka sig utan att utmana dåtidens moral.

Från grovfika till findoppa

När det äntligen blev fred passade man på att bygga om de enkla stugan till ett lite mer mondänt etablissemang med nystärkta dukar och förkläden.

Kungligheter och andra celebra gäster

Under åren som gått har snart hela släkten Bernadotte passerat revy, från gamla “V-Gurra” till prinsessorna Madeleine och Victoria med gemål.

Fler finfina gäster

Om det var gravrösena vid Gröthögarna som lockade den arkeologiskt intresserade kronprinsen att lämna sitt sommaresidens vid Sofiero för att förära oss ett besök, förmäler inte historien.

Döden kommer på besök

1957 valde Ingemar Bergman Hovs Hallar som fond till schackspelet mellan riddaren Antonius Block och Döden. Några år senare återkom Bergman för att spela in Vargtimmen.

Örnen har landat

10 år senare fick Hovs Hallar stå “stand-in” för Bjørnøja i Jan Troells filmatisering av Per Olof Sundmans bok om Ingenjör Andrés ödesstigra polarexpedition.

I gungan med Birgit Nilsson

Från Svenstads egen sånglärka till hyllad sopran Metropolitan och Bayreuther är det bara ett trestruket C. Lika högt behöver man inte sjunga för att komma från Svenstad till Hovs Hallar där “La Nilsson” alltid var en välkommen gäst.

Världens bästa Borg

Visste du att det har spelats fler Davis Cup-matcher i Båstad än någon annanstans i världen. 1973 åkte en ung Björn Borg i sin andra Båstad-turnering ut i semifinalen mot Stan Smith. Amerikanen, en av de största vid den tiden, sa uppskattande efter matchen: “Om jag mött dig när jag var i din ålder hade jag inte fått ett game. Du kommer att bli hur stor som helst”. Redan året därefter vann Borg sin första av tre segrar i Båstad. Han till höger heter Ove Bengtsson och var inte så dålig han heller fast han aldrig lyckades besegra sin dubbelpartner.

Wille och Walle har en stugby ihop

1975 tar bröderna Willhelm (till höger) och Waldemar (till vänster) över driften av värshuset och kompletterar den med en stugby som stod kvar ända till 2010 då de revs och ersattes med dagens moderna gästrum.

Ivriga påhejare av Hovs IF.

Sedan våra första lårkakor på Hovvalla stödjer vi Hovs fotbollstolthet, först som spelare, sedan som sponsor. Idag spelar Hovs GIF i Divison 6 Nordvästra så “the only way is up” som vi säger här på Bjäre.

"After farm" på Hovs Hallar

Livet på Bjäre kan bli ganska mörkt och tyst under vinterhalvåret. För att lätta upp stämningen för alla åretruntboende i Hov, Hallavara och Segeltorp med omnejd startade vi 2005 vår egen variant av “After work”.

Nu börjar det likna något

I över tjugo år har vi byggt om och byggt till. Nya matsalar, nya rum med nya sängar och nya konferensrum med all tänkbar utrustning – och lite till. Nytt kök, utomhusjacuzzi, elbilsladdare och nu södra Sveriges exklusivaste självspelande piano, vilket faktiskt är sant. Färdiga blir vi aldrig.

Ge bort en bit av Hovs Hallar

Presentkort är enkla att ge och trevliga att få. I synnerhet på ett par sköna dagar på Bjäre. Beställ ditt presentkort till Hotell & Restaurang Hovs Hallar. Ditt presentkort skickas, enligt dina önskemål,  via e-post eller som ett vackert gåvobevis i kuvert. Du väljer leveransadress i kassan.

Klicka här för att beställa presentkort.

Hänt se'n sist

Här på Hovs Hallar är det alltid något på gång. Vi bygger om och vi bygger nytt. Vi möblerar om i såväl restaurang och rum. Liksom i våra menyer. Dessutom har vi många olika evenemang – en del året runt, andra bara vid särskilda högtider. 

Klicka här för att se alla våra evenemang och nyheter.

Prenumerera på Hovs Hallars lunchmeny!

Gå med i vår lunchklubb. Få dagens meny i din e-post.

Välkommen till lunchen på Hovs Hallar!

Boka bord.

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!